bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

_Pel·lícules i Documentals

hqdefault

Del peligro a la dignidad, la lucha por el aborto seguro

Direcció: Dorothy Fadiman

Any: 1998

Sinopsi: Narra dues històries paral · leles: l’evolució de les xarxes clandestines que ajudaven a les dones a obtenir avortaments assegurances fora de la llei, i els intensos esforços d’activistes i legisladors que van treballar per fer de la legalització de l’avortament una realitat als Estats Units.

220pxcoverofthemoviewhe

Cuando el aborto era ilegal: historias sin contar

Direcció: Dorothy Fadiman

Any: 1992

Sinopsi: Nominat als Oscars, aquesta pel · lícula compila versions en primera persona que revelen les conseqüències físiques, legals, i emocionals durant l’era en què l’avortament era un delicte. Els records inclouen aquells de les dones que van experimentar avortaments il · legals, doctors que van arriscar la seva llibertat i la pèrdua de les seves llicències per a proporcionar avortaments il · legals, i els individus que van violar la llei ajudant a dones a trobar avortaments assegurances.

Un_asunto_de_mujeres-692900805-large

 Un asunto de mujeres

Direcció: Claude Chabrol

Any: 1988

Sinopsi: Segona Guerra Mundial (1939-1945). La vida a la França ocupada és molt difícil. Marie Latour, una dona casada, decideix ajudar una veïna a interrompre un embaràs no desitjat. A poc a poc comencen a requerir els seus serveis altres dones embarassades, bé perquè han estat violades, bé perquè els seus marits estan al front. Mentrestant, el marit de Marie, que roman a casa a causa d’una ferida de guerra, contempla sorprès com millora l’economia familiar.

lebureauxLes Bureaux de Dieu

Direcció: Claire Simon

Any: 2008

Sinopsi: Barreja de documental i ficció en la qual cinc dones es converteixen en suport i guia per als joves que acudeixen a un centre de planificació familiar.

Revolutionary_Road-287392959-large

Revoluctionary road

Direcció: Sam Mendes

Any: 2008

Sinopsi: Anys 50. Frank (Leonardo DiCaprio) i April (Kate Winslet) es coneixen en una festa i de seguida s’enamoren l’un de l’altre. Ella vol ser actriu. Ell desitja viatjar i fugir de la rutina. Passen els anys, i la jove parella es transforma en un estable matrimoni amb dos fills que viu als afores de Connecticut. Però la seva vida no és feliç. Tots dos es troben davant un difícil dilema: o lluitar pels seus somnis i ideals de sempre o conformar-se amb la grisa i mediocre vida que porten.

 

El_secreto_de_Vera_Drake-553376611-large

El secretto de Vera Drake

Direcció: Mike Leigh

Any: 2004

Sinopsi: Londres, 1950. Vera Drake és una humil dona que viu amb el seu marit i els seus fills. Ella és netejadora, i el seu marit és mecànic. No tenen diners, però són una família unida i se senten feliços. Vera es dedica completament a la seva família, però té un secret: ajuda a jovenetes a practicar avortaments, una activitat il · legal.

Cider_house_rules

The Cider House Rules

Direcció: Lasse Hallström

Any: 1999

 En un hospital de Saint-Cloud el doctor Wilbur Larch, excèntric i atractiu, posa al món nens no desitjats i al mateix temps interromp irregularment certs embarassos. I tanmateix, vincles de pare i fill es teixiran entre ell i un jove orfe refractari, Homer Wells, àvid de descobrir el món.

elcrimendeelpadre

El Crimen del Padre Amaro

Direcció: Carlos Carrera

Any: 2002

Sinopsi: Amaro, un jove de 24 anys ordenat recentment sacerdot, arriba a la parròquia del petit poble mexicà de Los Reyes per auxiliar als serveis del temple al pare Benet. Al poble, el pare Amaro coneix a Amelia, una bella noia de 16 anys. A poc a poc, el jove sacerdot es va adonant de coses que succeeixen al poble relacionades amb els narcos de la regió, encapçalats per El Chato Aguilar.

 

alotroladoAl Otro Lado

(Auf der anderen Seite)

Direcció: Fatih Akin

Any: 2007

Sinopsi: Ambientada a Alemanya i Turquia. Una sèrie de trobades, relacions i fins i tot morts, posen en contacte les fràgils vides de sis persones que només busquen el perdó i la reconciliació. Nejat (Baki Davrak) no aprova la relació que son pare (Tuncel Kurtiz), un pensionista, manté amb la prostituta Yeter (Nursel Köse). Però canvia d’opinió quan s’assabenta que la dona envia diners a Turquia per a pagar els estudis universitaris de la seva filla. La inesperada mort de Yeter distancia al fill i al pare. Nejat decideix anar-se’n a Istanbul a buscar Ayten, la filla de Yeter, però la noia és una activista política que, fugint de la policia turca, ha marxat a Alemanya…

fake-orgasm-cartel

Fake Orgasm

Direcció: Jo Sol

Any: 2010

Sinopsi: Lazlo Pearlman és un artista conceptual, un prestigiador dels clixés, un activista capaç de dinamitar els nostres prejudicis i dogmes sobre sexe i identitat. El que en aparença és una divertida reflexió sobre les mentides en la nostra vida sexual, es converteix de sobte en un punxant discurs sobre la teoria de gènere i la permanent construcció de la nostra identitat. “Fake orgasme” colpeja la ment i obliga a un canvi de perspectiva per replantejar-se alguns conceptes amb els que ens han educat i hem crescut. 

 

pan-tulipanes-1Pan y Tulipanes

Direcció: Silvio Soldini.

País: Itàlia, Suissa.

Any: 2000.

Sinopsi: Durant una excursió turística en un bus, Rosalba, una mestressa de casa de Pescara, es queda oblidada per descuit en una àrea de servei. Ofesa, en lloc d’esperar a què els seus fills i marit vagin a cercar-la, pren la iniciativa i decideix tornar tota sola cap a casa. Tot seguit, però, es troba a dalt d’un cotxe en direcció a Venècia…i decideix prendre’s unes “petites vacances” per consternació del seu marit qui decideix enviar un dels seus treballadors, famolenc lector de novel·les policíaques, a cercar-la. Mentrestant, Rosalba ha iniciat una nova vida i quan l’aprenent a detectiu, després de rocambolesques aventures, aconsegueix trobar-la, es trobarà també involucrat en quelcom que no havia pas previst.

iron jawed angels

Ángeles de Hierro

 (Iron Jawed Angels, nom original)

Direcció: Katja von Garnier

País: Estats Units

Any: 2004

Sinopsi: Adaptació cinematogràfica de la renombrada història d’un grup de joves liderades per Alice Paul compromeses amb el moviment sufragista d’inicis del segle XX a Nord-Amèrica i la seva lluita contra els principals lobbis d’opinió americans.

AntoniaAntonia

Direcció: Marleen Gorris

País: Països Baixos

Any: 1995

Sinopsi: Antonia és una dona que després de cert temps torna al poble que la va veure néixer, on es concretarà l’escenari sobre el qual circularà la vida narrada com un flashback de la protagonista. La història tindrà el punt de vista de fins a quatre personatges femenines, que reviuran el seu passat de forma costumbrista i paradoxalment tractant problemàtiques tals com l’amor lliure, la maternitat en solteria, l’amor lèsbic, les violacions i la resposta.

de-toda-la-vidaDe toda la vida

Direcció: Lisa Berger i Carol Mazer

Any:1986

Sinopsi: Documental sobre l’organització feminista llibertària “Mujeres Libres”, potser una de les primeres experiències d’autoorganització feminista en el si d’un moviment polític. A través de diverses entrevistes, es narra la participació en la Guerra Civil espanyola i la lluita dia a dia com a dones i com anarquistes, tant en la guerra com en la revolució. Com a model encara present de feminisme revolucionari, aquest testimoni recupera la necessitat de plantejar un cop més el paper de la dona dins els moviments revolucionaris i l’enfrontament al més que recurrent reaccionarisme de les ortodòxies.

Si_las_paredes_hablasen_Si las paredes hablasen

(If these walls could talk, nom original)

Direcció: Nancy Savoca i Cher

País: Estats Units

Any: 1996

Sinopsi: A través de quatre històries diacròniques que es desenvolupen en el mateix espai d’una casa en un barri suburbial, es tractarà la problemàtica de l’avortament al llarg de la segona meitat del segle XX. Valorant com a través de tot aquest temps i des de les condicions particulars de cada protagonista continua essent un “problema” en el si d’una societat resistent als canvis.

4meses_frontalCuatro meses, tres semanas y dos días

(4 luni, 3 saptamini si 2 zile, nom original)

Direcció: Cristian Mungiu

País: Romania

Any: 2007

Sinopsi: En la Romania dels 80′, Otilia i Gabita són dues amigues que comparteixen habitació en una residència universitària. Gabita es troba embarassada i contacta amb una clínica clandestina per a practicar un avortament. Així, la seva amiga reservarà una habitació en un hotel barat i, tot seguit, es farà passar per la germana per poder acompanyar a la seva amiga durant tot el procés, molt més dur i desolador d’allò que havien imaginat des d’un inici.

una-canta-la-otra-noUna canta, la otra no

(L’une chante l’autre pas, nom original)

Direcció: Agnès Varda

País: França

Any: 1977

Sinopsi: París, any 1962. Una noia de 17 anys anomenada Pomme que desitja cantar en la coral de l’escola coneix a Jérome, un fotògraf la nòvia del qual es troba embarassada per tercer cop, però que no es pot permetre dur al món una boca més per alimentar. Pomme ajuda a Suzanne a realitzar un avortament il·legal. Perden el contacte, però deu anys més tard tornen a trobar-se en una reunió pro-avortista. Durant aquest temps, les vides d’ambdues han canviat. Pomme es troba de gira amb una banda de músics i Suzanne continua casada amb Jérome i té dos fills. Suzanne s’ha tornat a quedar embarassada i, tot i que no desitja tenir més fills, no té prou diners per avortar.

respiro

Respir

(Respiro, nom original)

Direcció: Emanuele Crialese

País: Itàlia

Any: 2003

Sinopsi: A l’illa de Lampedusa (Sicília) hi habita una petita comunitat de pescadors que roman rutinàriament a mercè del pas del temps. Grazia, una jove casada amb un dels pescadors, es tracta d’una noia inquieta que trasbalsa la tranquil·la i monòtona vida del petit llogarret. Mare de dos adolescents i un nen, somniadora, infatigable i anhelant de llibertat, quelcom que no s’adapta massa a les constretes convencions del seu veïnat.
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s