bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

El feminisme com a pal de paller de la lluita de classes

Deixa un comentari

Retro-poster-Capitalism-also-depends-on-domestic-labour

Federici ataca de nou de la mà de l’editorial madrilenya Traficantes de Sueños i ens interpel·la en el moll de l’ós de les nostres vides, la reproducció social i el treball domèstic. Revolución en punto cero és un recull d’articles amb els debats sobre el treball reproductiu i de cures d’una vida d’activisme de la militant feminista italoamericana.

Amb un to obert i còmplice Silvia Federici, militant feminista i professora de la Hofstra University de Nova York, ens acompanya per una sèrie de debats incòmodes per l’esquerra, ja que ataquen a una concepció teòrica que a acompanyat a les diferents famílies, des del marxisme fins al pensament llibertari, la definició del subjecte polític en base al treball assalariat marginant de la possibilitat revolucionària a dones, migrants i estudiants. Ens passeja amb aquest recull d’articles publicat per primer cop a l’estat espanyol, per una concepció innovadora d’entendre la lluita de classes, ni elaborada als sindicats ni als partits ni a les universitats una concepció que s’estén des de dormitoris i cuines i que ens colpeja ben endins i ens obliga a, com a mínim, ressituar les nostres concepcions sobre el conflicte entre desposseïdes i posseïdors. Aquest plantejament militant i no acadèmic situa el feminisme com un alliberament de classe refermant el debat en la qüestió del treball i no en altres qüestions que se’n deriven de l’opressió patriarcal-capitalista.

El llibre ens porta des dels debats feministes dels 70 sota les influències de l’autonomia obrera italiana (operaismo) i el moviment d’alliberament negre als EUA fins a les “noves” teoritzacions sobre la mundialització i la qüestió dels bens comuns actuals. El recull de textos està desenvolupat en tres eixos: una teorització del què és el treball domèstic i de la lluita feminista per la salarització d’aquest; quin paper juga el treball reproductiu dins dels processos de mundialització (globalització) que van començar després de la crisi dels 70-80; i finalment, la lluita de les dones conjugada amb la lluita pels comuns. Seguir llegint

Lliure descàrrega del llibre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s