bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

Govern masclista, resposta feminista: mira que som exagerades!

Deixa un comentari

*Article extret de contrainfo.cat, projecte contrainformatiu autogestionat de Mallorca
 

En aquests darrers dies, les dones estem sofrint un atac misogin per part del govern que requereix de contestació, ja no solament de nosaltres, sinó de la societat en el seu conjunt. És el moment d’esbrinar si tenim una visió democràtica, una ceguesa patològica o una ignorància suprema i perillosa.

L’actuació d’aquest govern il·legítim (per molt que ell al·ludeixi a la seva legitimitat) no té precedents ni aquí, ni a cap Estat que es presumeixi “desenvolupat”. Només les dictadures s’atreveixen a menyscabar els drets humans amb tanta impunitat. El que estem suportant en aquest Estat és, a més, que ens vulguin convèncer que aquest menyscapte es produeix en una democràcia, pel bé de la democràcia i totes nosaltres.

Moltes gràcies govern de l’Estat espanyol, les dones no ens havíem adonat que és millor per a nosaltres parir sense desitjar-ho i sense recursos per afrontar les dificultats que venguin d’aquesta situació; no ens havíem adonat que les lesbianes i les dones soles no mereixem ser mares perquè som anormals; no ens havíem adonat que part de la violència de gènere que sofrim no importa… són coses que passen i, com a tals, no és necessari que quedin registrades en un país tan desenvolupat com el nostre. Total, que és una bufetadeta de res. Vexacions i humiliacions diàries són coses sense importància (Mira que som exagerades!). La nostra integritat física i moral solament es veu danyada quan ens mig maten o ens maten pel fet de ser dones. Gràcies per aquests aclariments, tanta “feminazi” ens té confoses a les dones de bé. Gràcies per imposar la custòdia compartida, no ens havíem adonat que, malgrat que no hi hagi acord entre les parts, és la millor opció per a la nostra infància i les dones maltractades. Què be que ens hagin vingut a il•luminar vostès amb els seus sants i verges a nosaltres, ànimes perdudes!

Ara de debò, amb el que es refereix a l’elaboració de les estadístiques de violència de gènere, han decidit no computar el supòsit 153.1 del Codi Penal, referit al menyscapte de salut i integritat física i moral sense causar lesió (per això ja hi ha un altre supòsit). A més que per comptabilitzar les lesions es requerirà hospitalització de 24h. O sigui, es carreguen part la L.O. 1/2004 de protecció integral contra la violència de gènere i un dels avanços en aquesta lluita. Aquesta llei és imperfecta, ja que solament considera violència de gènere la comesa i sofrida dins de l’àmbit de la parella i, si afegim que passaran per alt el còmput d’una part essencial del problema, quina estadística seriosa volen fer? Simplement no volen fer-ho.

En una democràcia de debò, tindríem una llei de protecció integral contra la violència de gènere i un codi penal concorde i no una mescladissa com tenim ara. Això, sumat al fet que es planteja contemplar la mediació en els supòsits de violència de gènere sembla tenir un objectiu: desactivar l’article 153.1 que tant molesta al neomasclisme i que tant treball ha costat aconseguir. La qüestió estadística podria ser la punta de l’iceberg. Flac favor a les víctimes i flac favor a aquesta societat. Amb una llei valenta i codi penal concorde tindríem eines amb les quals es podria jutjar a tot aquell que cometi delictes de violència de gènere amb l’agreujant corresponent. I si hi ha ministres i ministres que en l’exercici de les seves funcions dificulten i menyscaben els drets humans de les dones cal jutjar-los. Si un Estat és el que afavoreix el terrorisme masclista, cal tombar-ho i després jutjar a els qui ho componen per delictes de lesa humanitat.

Això és part de la democràcia. El que ens venen és part de la dictadura.

Ana Mª Olivares (integrant de Dret a Decidir)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s