bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

El sexisme a les festes

Deixa un comentari

Aquests dies corren per les Xarxes Socials les lamentables imatges de noies assetjades durant les celebracions del San Fermín. Noies que estan exposades sense voler-ho a desenes de mans d’homes que es creuen amb el dret de tocar-les si elles decideixen treure’s la roba o que directament són despullades sense consentiment. Aquesta situació pot semblar extrema, però es repeteix molt més del que és desitjable a la majoria de festes massificades -i no-, també, a casa nostra. Només cal fer referència, per exemple, a l’avellanada, durant la celebració del Sant Joan a Ciutadella, on, amb l’excusa de llançar avellanes, s’aprofita per tocar els cossos de les dones que hi participen arribant, en alguns casos recents, a la violació.

La típica excusa: “és normal, si es treu la roba, ho està demanant, és una provocació”, és lamentable i està impregnada d’un sexisme esgarrifós. Les dones podem exercir el nostre dret a despullar-nos sense que això sigui entès com una provocació, a vestir-nos com ens doni la gana i a divertir-nos fent servir el nostre cos, igual que els homes.

Des dels col·lectius i organitzacions feministes que participen de la organització de Festes Majors als barris, viles i ciutats dels Països Catalans, ja fa anys que porten a terme campanyes encarades a la prevenció i la denúncia del sexisme i les agressions sexuals a les nostres festes. Agressions sexuals no són només aquelles que impliquen contacte físic, hi ha molts altres tipus d’assetjament que passen desapercebuts per no ser tan explícits. Per això, és important tenir clar que tenim dret a dir que no, i que si ens diuen que NO, és NO.

NO ÉS NO

Us deixem un interessant article sobre els fets de San Fermín i la campanya de Gatamaula Per una Festa Major lliure de sexisme.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s