bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

Austràlia: legalitzen el gènere sexual “neutre”

Deixa un comentari

daltro

Una cort judicial a Austràlia ha donat la raó a una persona de 50 anys, Norrie May-Welby, que va demandar que no fos obligatori ser registrat de forma oficial com a home o dona en els documents de naixement, matrimoni o defunció.

La decisió dóna reconeixement legal a les persones que no s’identifiquen ni com a home ni com a dona, sinó que, com el demandant s’identifiquen amb un gènere neutre. La reclamació va comptar amb el suport d’una associació a la qual pertany que defensa una nova concepció de l’educació sexual i de gènere.

Ja en 2010 May-Welby havia estat reconegut per l’Estat com a persona sense gènere, però el 2011 el jutge administratiu Steven Montgomery presentar una apel · lació que el Tribunal va acceptar. Montgomery va al · legar que tot i que May-Welby “es percep a si mateix, i és percebut pels altres, com algú de sexe no específic, cosa que també reflecteix el diagnòstic mèdic”, les lleis “no s’haurien de sotmetre a les variacions socials , mèdiques o científiques de cada època “.

May-Welby va tornar a apel · lar, per definitivament tornar a ratificar la sentència al seu favor. Norrie va dir que si bé la majoria de persones són expressament home o dona, la llei també ha de cobrir “als que no són ni una cosa ni l’altra”.

Nascut home fa 52 anys, convertit en dona als 28 anys, Norrie May-Welby se sentia tan desgraciat sent home com dona. Va decidir deixar el seu tractament hormonal per esdevenir “neutre”. Norrie es veu a si mateix / mateixa com un / a anarquista androgin. “Els conceptes d’home i dona no em corresponen. La solució més senzilla és no tenir cap identificació sexual “. I afegeix: “No m’identifico ni com a home ni com a dona. Sóc femení / femenina i masculí / masculina “.

Després d’haver guanyat la seva llarga contesa judicial, Norrie vol fer anul · lar l’obligació de fer constar en els certificats de naixement el sexe masculí o femení de l’inscrit. L’Estat de Nova Gal · les del Sud li ha donat la raó i ara ja es pot registrar com “sexe no especificat”.

Emily Christie, una de les advocades de Norrie es felicita: És la primera decisió judicial que reconeix que el sexe no és binari. No hi ha únicament “homes” i “dones”. Això tindrà repercussions importants en les lleis i en els documents oficials “.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s