bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

“La decisió de posar-se o no el preservatiu és de l’home” – És mentida!

Deixa un comentari

[BLOG] és mentida08

La generalització de l’ús d’anticonceptius en la nostra societat ha estat en totalment una victòria de les corrents feministes que van posar la problemàtica de la sexualitat com un element més en la definició política del seu programa d’emancipació. Cal recordar que l’ús d’anticonceptius (naturals o artificials) es trobava explícitament prohibit per l’Església i els sectors socials més recalcitrants. Evidentment, això obeïa a una voluntat de domini sobre els cossos de les dones i la seva capacitat reproductiva, quelcom indispensable per a la reposició de la força de treball en les naixents societats capitalistes.

 Els anticonceptius, doncs, representen una presa de consciència per la dona oprimida de la seva dignitat i de la possibilitat de gaudir de la sexualitat com un plaer, i no una imposició externa que obliga la finalització en embaràs. Amb aquests mètodes les dones poden mantenir relacions sexuals sense témer quedar embarassades i per tant recuperen part del control sobre els seus propis cossos.

D’aquesta manera, doncs, la prerrogativa de l’ús dels anticonceptius, a part de que també ha de ser de l’home per la necessitat d’evitar les MTS i per una consciència d’arrel feminista, la té en darrera instància la dona, en tractar-se del control seu propi cos allò que està en joc i per tant la decisió no pot caure mai en les mans del mascle, doncs seria llançar per la borda segles de lluita.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s