bruixesdavui

This WordPress.com site is the bee's knees

ESTEREOTIPS DE GÈNERE en Sèries de Dibuixos Infantils

Deixa un comentari

Al nostre apartat de diccionari – conceptes bàsics sobre el feminisme podràs trobar tota una sèrie de mots i conceptes que són definits i explicats en cada cas.

Avui, a través d’aquest video, explicarem els ESTEREOTIPS SEXUALS, en aquest cas són aquells relacionats amb els ròls i conductes que es donen als dibuixos animats. Més d’una sèrie veureu que us és molt familiar.

Els esteriotips sexuals són una construcció cultural que suposa una visió arquetípica sobre cada un dels sexes, assignant-los de manera desigual i discriminatòria diferents papers, actituds i característiques. Els estereotips creen arquetips a través d’imatges que compleixen el paper de proposar models rígids en els que s’han de donar determinats tipus de comportament per tal de ser socialment acceptats /des. Els estereotips sexuals fixen un únic model de ser home i un únic model de ser dona vàlids socialment i a partir d’aquesta imatge tòpica construïda, estableixen un sistema desigual de relacions entre els dos sexes.

Ens queixem de molts programes que avui en dia fan per la televisió; però hem crescut amb dibuixos marcats per uns estereotips de gènere que espanten.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s